طراحی و اجرای رستوران

افرادی که قصد ساخت، طراحی و یا بازسازی رستوران خود را دارند، علاوه داشتن یک منوی جذاب و با کیفیت باید به طراحی و اجرای رستوران نیز توجه نمایند. چراکه یکی از اصلی‌ترین علت‌های شکست پروژه‌های رستورانی با وجود داشتن منوی عالی، عدم توجه به دکوراسیون داخلی فضا می‌باشد. طراحی داخلی رستوران کلید جذب و حفظ مشتری می‌باشد، یک طراحی اصولی و زیبا رهگذران را به ورود ترغیب نموده و تجربه فوق‌العاده‌ای برای آن‌ها رقم می‌زد. مواردی که در ادامه به آن‌ها می‌پردازیم، به شما در داشتن یک رستوران عالی کمک خواهد کرد.

بیشتر بخوانید : بازسازی ویلا در شمال

 بررسی انواع طراحی و اجرای رستوران

به طور معمول در طراحی اجرای رستوران نوع کاربری و مکان آن را در نظر می‌گیرند. برای مثال قرار است غذاهای سنتی سرو شود یا فست فود و… و اینکه چه افرادی مشتریان کافه یا رستوران خواهند بود. مکانی که قرار است رستوران در آن ساخته شود هم در انتخاب نوع طراحی و اجرای رستوران نقش دارد، برای مثال اگر طرح اجرایی قرار است، کنار دریا باشد یا درون شهر یا جزو رستوران های بین جاده‌ای باشد، طراحی آن متفاوت خواهد بود. با توجه به توضیحات ذکر شده اکثر رستوران‌ها در دو نوع سنتی و مدرن طراحی و اجرا می‌شوند که هر کدام نیز از امکانات به خصوصی استفاده می‌کنند، برای مثال در طرح‌های سنتی به دنبال سقف کاذب نمی روند، درحالی در طرح های مدرن تر از آن ها استفاده می‌کنند.

طراحی و اجرای رستوران

شماره تماس ارگ بند سازه : 02126610012  و  09121163110

طراحی و اجرای رستوران

عناصر کاربردی در طراحی انواع رستوران

طراحی سبک رستوران تعیین کننده‌ی نوع دکوراسیون انتخابی شما می‌باشد. یک دکوراسیون شیک، تم کلی را بهبود داده و به فراهم نمودن فضایی دلچسب کمک خواهد کرد، به عبارتی یک تم رنگی خوب نشان‌دهنده طراحی داخلی لوکس رستوران بوده و نیاز است تا با سبک انتخاب شده، هماهنگی کافی داشته باشد.

به طور معمول رستوران‌های خانوادگی با رنگی ملایم و رستوران‌هایی که مشتری‌هایشان جوانان می‌باشند، از رنگ‌های شاد و جیغ در طراحی استفاده می‌کنند. به عنوان مثال اگر سبک تاریخی را برای رستوران یا کافه خود انتخاب می‌کنید، باید از نقاشی‌های تاریخی، صنایع دستی و مبلمان قدیمی مرتبط با آن استفاده کنید.

بیشتر بخوانید : طراحی و اجرای کافه

منظور از کانسپت در طراحی داخلی رستوران چیست؟

کانسپت یا طراحی سبک رستوران ایده یا همان مت کلی رستوران می‌باشد که شامل طراحی منو، سبک خدمات و غذاها می شود، به عبارتی سبک طراحی معرفی کننده حال و هوای رستوران و فضای داخلی آن می‌باشد.

طراحی داخلی بسیاری از رستوران‌‌ها بر اساس سلیقه شخصی و سنت‌های محلی انجام می‌گیرد و همه آن‌ها می‌توانند به عنوان یک منبع الهام‌بخش جهت طراحی سبک رستوران محسوب شوند. همچنین علاوه بر تجربه شخصی فرد، دکوراسیون داخلی رستوران را می‌توان طبق علاقه به حوزه خاصی از هنر، علم یا فرهنگ نیز تعریف نمود. چرا که در نتیجه غذای تهیه شده در رستوران ترکیبی از این سه گزینه می‌باشد.

 نقش سیستم الكتریكی در طراحی و اجرای رستوران

توجه داشته باشید که باید از وجود یک سیستم داخلی الكتریكی ایمن اطمینان حاصل نمایید، بنابراین یک مرجع ذی صلاح باید تمامی تاسیسات و تجهیزات الكتریكی را نصب نماید و تجهیزات و وسایل برقی چون اجاق‌های پخت و پز غذا، بخاری و اجاق ها باید طبق استانداردهای مصوب استفاده شوند.

طراحی و اجرای رستوران

شماره تماس ارگ بند سازه : 02126610012  و  09121163110

طراحی و اجرای رستوران

سرویس بهداشتی در رستوران

دقت کنید که باید تعداد مناسب سرویس بهداشتی برای خانم‌ها و آقایان در رستوران اختصاص داده شود و باکلیه لوازم از جمله صابون، دستمال کاغذی، منابع آب سرد و گرم مجهز شده باشد، همچنین بهتر است محل قرارگیری سرویس بهداشتی در معرض دید مشتریان نباشد.

احداث پارکینگ در طراحی و اجرای رستوران

پارکینگ رستوران برای مشتری باید در نزدیکی ساختمان رستوران واقع شده باش تا در زمان پارک خودرو افراد به راحتی قادر باشند به داخل رستوران بروند و پیاده روی طولانی ‌آن‌ها را خسته نکند. همچنین در زمان میل کردن غذا به راحتی و در کم‌ترین زمان  به پارکینگ دسترسی داشته باشند، چرا که این موضوع باعث خیال راحتی و راحتی بیشتر مشتریان رستوران شما خواهد شد.

 بررسی ویژگی‌های یک رستوران کلاسیک

برای طراحی داخلی رستوران کلاسی شیوه چیدمان مبلمان و نوع مبلمان اهمیت بسیار زیادی دارد. نحوه چینش مبلمان در این نوع رستوران به مشتری فضای خصوصی بیشتری خواهد داد. همچنین در رنگ آمیزی عناصر بکار رفته در مکان‌های کلاسیک از رنگ‌های تیره استفاده می‌‌کنند و کارکنان نیز به طور معمول لباس‌های رسمی و خاصی می‌پوشند.

برای تزئین فضای رستوران از گلدان‌های بزرگ، انواع شمع ، لوستر و تابلوهای مجلل استفاده می‌شود و معمولا موسیقی‌های بدون متن، بسیار آرام و دلنشین پخش خواهد شد. توجه داشته باشید که یک موسیقی ملایم در کنار نورپردازی مناسب، فضایی آرامش‌بخش ایجاد خواهد کرد.

بیشتر بخوانید : بازسازی ساختمان

 طراحی و اجرای رستوران ‌های مدرن

طرح های مدرن از رایج ترین طرح‌ها می‌باشند و طراحی آن‌ها طبق چندین پایه اصولی صورت می‌گیرد که مهمترین آن‌ها عبارتند از:

  • در دکوراسیون رستوران مدرن، از تزئینات و اشیا عتیقه استفاده نمی‌کنند.
  • طراحی این نوع رستوران‌ها با اشیا تزئینی متمایز مدرن انجام می‌شود.
  • استفاده از طرح‌های ساده و متفاوت در مبلمان برای طراحی داخلی این نوع رستوران مناسب است.
  • استفاده از شیشه‌های وسیع برای نمای بنا و درون رستوران
  • طرح های نورپردازی مدرن متفاوت می‌باشد و نورپردازی آن باید طراحی مکان را منعکس و برجسته نماید.

توجه کنید که یک طرح مدرن و اصولی باید با ظرافت و تمایز مشخص شود و در آن طراح از تزئینات دیواری چون قفسه ها و میزهای جدا کننده استفاده کند. همچنین علاوه بر طراحی و اجرای رستوران با نور، که تأثیر زیادی در فضا دارد، بهتر است از مبلمان ساده استفاده شود و رنگ قهوه ای به طور حرفه ای با رنگ سفید ترکیب شود.

طراحی و اجرای رستوران

شماره تماس ارگ بند سازه : 02126610012  و  09121163110

طراحی و اجرای رستوران

 بررسی ویژگی‌ها و نوع طراحی رستوران سنتی

در رستوران‌های سنتی با سبک محلی علاوه بر ارائه منو با غذاهای محلی، غذا باید در ظروف سنتی سرو شود. برای طراحی داخلی فضا در این نوع رستوران‌ها، بیشتر رنگ‌های شاد مانند زرشکی، قرمز، فیروزه‌ای و سبز بکار گرفته شده و چیدمان مبلمان فضای صمیمی‌تری را تداعی می‌کند که معمولا از جنس چوب و یا به صورت تخت طراحی شده‌اند.

برای تزئین دیوارهای رستوران سنتی، می‌توان از انواع آجر، عکس‌های طبیعت، آثار باستانی و مکان‌های گردشگری محل مورد نظر استفاده نمود. موسیقی زنده محلی نیز همراه کارکنانی با لباس‌های سنتی یکشکل را می‌توان یکی از موارد اساسی رستوران سنتی در نظر گرفت. همچنین برای زیباسازی فضا می‌توان از آثار دستی و عناصر قدیمی چون سماور و کرسی استفاده نمود.

 نوع روشنایی و نورپردازی در طراحی و اجرای رستوران

نورپردازی بخشی اساسی در طراحی رستوران می‌باشد و منطقی نیست که نور چنان کم باشد که فضا تاریک شود.

از لحاظ فنی سه نوع روشنایی وجود دارد که شامل  نور محیط، نور متمرکز و نور تزیینی می‌شود.

  • نور محیط ظاهر کلی رستوران شما را مشخص خواهد کرد که در رستوران‌های زیبا معمولاً از نور کم محیط برای ایجاد آرامش استفاده می‌کنند. این موضوع باعث می‌شود تا مشتری در زمان طولانی‌تری در رستوران باقی بماند و سفارش‌های بیشتری دهد. اما رستوران‌هایی که فضایی کوچکی دارند و تعداد مشتری‌های آن ها زیاد است، باید از نور زیاد استفاده کنند. چراغ‌های روشن باعث می‌شوند که مشتری سریع غذا را میل کند و محل را ترک نماید.
  • نور متمرکز، نوری می‌باشد که برای انجام کارها از آن‌ استفاده می‌‌کنند. این چراغ‌ها به مشتریان کمک می‌کنند تا منو ی رستوران را به راحتی بخوانند. این چراغ‌های رستوران باید طبق یک استراتژی استفاده شوند تا نور محیط و فضا را از بین نبرند، اما در عین حال نیز باید عملکرد خود را به خوبی انجام دهند که می‌توانید از این نوع نورها برای برجسته‌سازی راه و میزهای سرو غذا استفاده نمایید.
  • در طراحی و اجرای رستوران، نورهای تزیینی معمولاً بر روی دیوارهای بنا اجرا می‌شوند تا جذابیت دیوار را چندین برابر کنند. به عنوان یک صاحب رستوران و نه یک طراح، امکان دارد احساس کنید که همه این نورها کاملاً یکسان می‌باشند، اگرچه اختلافی بین این سه مورد وجود ندارد، اما نتیجه آن به طور نامحسوس در تعداد مشتریان شما تأثیر می‌گذارد.

بیشتر بخوانید : وام سیم کارت

طراحی و اجرای رستوران

نقش چیدمان اصولی در طراحی و اجرای رستوران

معماری و طراحی از جنبه‌های اصلی طراحی داخلی رستوران می‌باشد و نحوه طراحی و قرار دادن همه عناصر در کنار یکدیگر در تعریف ظاهر و فضای رستوران شما و البته تجربه مشتری نقش اساسی ایفا می‌کند. طراحی و چیدمان رستوران به متراژ فضای آن و اینکه چه میزان فضای مفید در آن وجود دارد، در ساعات شلوغی میزبان چه تعدادی از مشتریان هستید و اینکه آیا راه رفتن در میان مبلمان بدون برخورد با مشتری و میز می‌باشد، بستگی دارد.

منطقی نیست که شما یک طراحی بسیار زیبا و پر هزینه انجام دهید اما گارسون‌ها قادر نباشند خدمات خوبی به مشتری ارائه دهند و مشتریان احساس راحتی در آن فضا نداشته باشند. اطمینان حاصل نمایید که گارسون‌ها مشتریان به راحتی به هم دسترسی داشته باشند. همچنین باید فضایی را برای سرویس‌دهی درست، بین صندلی‌های یک میز در نظر داشته باشید و همچنین نقشه رستوران باید به گونه‌ای باشد که برای هر شخصی که نشسته است، فضای جداگانه و شخصی در نظر گرفته شود، مساحت ۱۵۰ سانتی‌ برای هر صندلی ایده‌آل می‌باشد.

 طراحی و اجرای آشپزخانه در رستوران

طراحی واجرای رستوران از این نظر کمی شبیه خانه می‌باشد که فضاهای جداگانه‌ای داشته و باید هم به طور مستقل از یکدیگر و هم با یکدیگر کنند. اولین فضایی که باید به آن توجه نمایید، طراحی آشپزخانه بوده که حدود ۳۰ تا ۴۰ درصد از فضای رستوران را به خود اختصاص می‌دهد. اگرچه این مقدار زیاد به نظر می‌رسد، اما آشپزخانه قسمت اصلی رستوران است و بدون آشپزخانه شما چیزی نخواهید داشت. پس هنگام برنامه‌ریزی برای چیدمان باید از این محل شروع نمایید.

 طراحی سالن غذاخوری و ورودی در طراحی و اجرای رستوران

مهم‌ترین فضا بعد از آشپزخانه سالن غذاخوری می‌باشد که کارشناسان موافق هستند که ۴۰تا ۶۰ درصد از فضا را به این بخش اختصاص دهید، چرا که مانند آشپزخانه، رستوران بدون مشتری و  تعطیل خواهد بود.

منطقه ورودی نیز بسیار مهم است، چرا که اولین مکان بعد از ورود به داخل رستوران می‌باشد و باید به اندازه کافی فضا داشته باشد تا ورود و خروج افراد به رستوران با تداخل مواجه نشود.

بیشتر بخوانید : مدیریت پیمان ساختمان در تهران

طراحی و اجرای رستوران

شماره تماس ارگ بند سازه : 02126610012  و  09121163110

طراحی و اجرای رستوران

 نکات مهم در اجرای سقف رستوران‌ها

امروزه نمی‌توان با گذاشتن چند میز و صندلی ساده، رستورانی تأسیس کرده و درآمد خوبی به دست آورد. در عصر حاضر، همه افراد به عناصر زیبایی‌شناسی فضا اهمیت بسیا زیادی می‌دهند. آن‌ها دوست دارند غذای خود را در مکانی صرف نمایند که بهترین چیدمان را داشته و حس آرامش در آن‌ها ایجاد نماید. ازاین ‌رو علاوه‌بر اهمیت دکوراسیون میز و صندلی‌، دیوارها و توجه به نوع کف‌پوش‌های رستوران، طراحی و اجرای سقف بنا نیز از اهمیت بسیار بالایی برخوردار می‌باشد. طراحی این مکان باید به‌ شکلی باشد که مشتریان با دیدن نمای درونی آن از بیرون، برای رفتن به این رستوران تمایل پیدا کنند و پس از یک‌بار مراجعه، تمایل پیدا کنند تا در دفعات بعدی هم به این رستوران مراجعه نمایند.

 نکات اساسی و قابل توجه  در طراحی داخلی رستوران‌ها

طراحی داخلی رستوران به سالن اصلی، آشپزخانه، سرویس بهداشتی و بخش اداری رستوران تقسیم می‌شود که خود  به قسمت‌های زیر تقسیم می‌شوند.

  • پذیرش رستوران : این قسمت باید در معرض دید عموم قرار داشته باشد تا فرد بعد از ورود به محیط داخل رستوران دچار سردرگمی نشود.
  • نقش بار در طراحی و اجرای رستوران:برخی از رستوران ها یک بار نوشیدنی برای مشتریان در حال انتظار خود در نظر گرفته‌اند طرح آنها باید به گونه ای باشد که سر پیشخدمت قارد باشد به راحتی سفارش‌ها را بگیرد.
  • بار قهوه:۱٫۲تا ۱٫۴ متر مربع برای هر شخص کافی است که در این گونه بارها عموما به صورت سلف سرویس تعبیه شده است.
  • پیشخوان رستوران: باید در جایی در مقابل دید افراد قرار داشته باشد. در رستوران های سلف سرویسی نقشه‌ی قرار گرفتن صحیح برای پیشخوان میتواند بخش مهمی از طراحی آن باشد.
  • جالباسی یا محل نگهداری مانتو و پالتو: این طراحی داخل رستوران باید پیش از ورود به رستوران در قسمت ورودی رستوران تعبیه شده باشد،تا مشتریان بتوانند بعضی از اشیاء خود نظیر پالتو، کت، کلاه و یا بسته‌های متنوع را در آنجا قرار دهند. صحیح آنست که اتاق کوچکی با یک مسئول که برای تحویل گرفتن پالتو، چتر و دادن شماره اینکار را انجام دهد و مسئول این قسمت باید بر اموال مهمانان به دقت نظارت داشته باشد و از ربوده شدن وسایل جلوگیری نماید.
  • ایستگاه پیش خدمت: این فضا باید در مکانی قرار داشته باشد که مزاحم میهمان ها و افراد داخل رستوران نشود.
  • مکان نشستن در طراحی رستوران: رستوران‌ها باید به شکلی طراحی شوند که تنوعی در آرایش صندلی ها را به وجود بیارند. ( به عنوان مثال فضاهای ۴٫۶و ۸ نفره)

بیشتر بخوانید : بازسازی ویلا در شمال

طراحی و اجرای رستوران

 تاسیسات در طراحی و اجرای رستوران

درطراحی رستوران تمام امور آب برق و گاز باید به وسیله افراد مجرب و حرفه‌ای در این امر اجرا شود. تجهیزات برقی باید به قطع کن های اضطراری مجهز شوند و در طراحی داخلی رستوران مقررات بهداشتی غذا نیازمند تهویه ی استاندارد برای خارج ساختن بخار بو و …است. تهویه ی مکانیکی هوا با سرعت ۷٫۷ تا ۱۰٫۲ متر بر ثانیه ضروری می‌باشد و دمپر یا دریچه های اتوماتیک آتش فیلتر های روغن و… از اهمیت بسیار زیادی برخوردارند. همچنین پنجره ها باید مجهز به توری باشند و در صورتی که از تهویه ی مکانیکی استفاده کنید، باید بدون بازشو باشند.

همچنین در طراحی و اجرای رستوران سنتی برای کاهش صدا در رستوران باید بین دیوارهای آشپزخانه با غذاخوری و یا میان دیوارهایی که نمیخواهیم انتقال صدا در آنها وجود داشته باشد، عایق کاری صوتی شوند که سطوح جاذب صدا برای این امر مفید می‌باشند.

 نقش سیستم تهویه در سقف رستوران

یکی از موارد مهم در طراحی و اجرای رستوران این می‌باشد که باید سیستم تهویه مناسب در سقف رستوران‌ تعبیه شود. همینکه رستوران‌ها دارای سیستم تهویه اصولی نباشند قطعاً بخار، چربی و بوی شدید غذا، شما را از ورود به این مکان‌ باز می‌دارد. البته در این فضاها برای هر قسمتی اعم از سرویس‌ بهداشتی، آشپزخانه و … سیستم تهویه هوا قدرتمند و جداگانه‌ای تعبیه خواهد شد، اما مهم است که در طراحی سقف این مکان‌ها نیز از سیستم‌های تهویه مناسب و استاندارد استفاده شود.

شما می‌توانید برای این‌که نمای زشتی به سقف رستوران ندهید، این سیستم‌ها را با استفاده از تجهیزات متنوع پوشانده و یا آن‌ها را پشت یک طراحی قوی، پنهان نمایید که در ارگ بند سازه با بروز ترین امکانات و حرفه‌ای ترین طراحان اینکار را برایتان انجام خواهیم داد.

بیشتر بخوانید : نمایندگی ایران رادیاتور در مارلیک

طراحی و اجرای رستوران

سخن پایانی

بیشتر از نیمی از بازاریابی‌ها در رستوران به درک روانشناسی مشتریانش و استفاده از این مسئله برای دستیابی به خواسته‌های صاحب رستوران بستگی دارد. نکات بیان شده در این مطلب را برای طراحی و اجرای رستوران خود به کار گیرید تا اطمینان یابید تأثیر مطلوبی بر روی مشتریان خود گذاشته‌اید و آن‌ها بازهم به رستوران شما بازمی‌گردند.

طراحی نمای رستوران و طراحی داخلی آن اولین مواردی می‌باشند که مشتری در حین عبور از درها متوجه آن خواهد شد. فضای داخلی پر تنش یا بسیار روشن تأثیر بسیار بد و  منفی روی مشتری ایجاد می‌کند که به طور بالقوه باعث می‌شود آن‌ها حتی پیش از غذا خوردن، محل را ترک نمایند. مشتری شما با ارزیابی سطح خدمات، مدت زمان سرو غذا و بررسی سایر نکاتی که در این مطلب ذکر شد، به این نتیجه می‌رسد که آیا می‌خواهد دوباره به رستوران شما بیاید یا خیر.

برای کسب اطلاعات بیشتر در راستای طراحی و اجرای رستوران خود بنابر بودجه و سبکی که می‌خواهید می‌توانید با ارگ بند سازه تماس بگیرید تا ضمن بهره‌مندی از مشاوره رایگان ما با بهترین متخصصان در این حوزه مشورت نمایید.

طراحی و اجرای رستوران

شماره تماس ارگ بند سازه : 02126610012  و  09121163110

ارگ بند سازه

 شرکت ساختمانی ارگ بند سازه با هدف ارائه حرفه ای ترین خدمات در زمینه طراحی، محاسبات و اجرای پروژه های خرد و کلان با به کارگیری علوم و تکنولوژی بروز و خلق آثاری بدیع با در نظر گرفتن بهینه سازی (وقت و هزینه) در خدمت مشتریان گرامی میباشد.

مدیر عامل: محمدرضا سلیمی

آدرس شرکت

پاسداران، گلستان ۵، پلاک ۲۰۹، طبقه اول، واحد ۳

  • 33
  • 2,247
  • 34,533

© تمامی حقوق این سایت، متعلق به شرکت ارگ بند سازه می‌باشد.